Akoestiek

"Vanzelfsprekend zijn beeld en geluid superbelangrijk bij een professionele Home Cinema. Het mooiste is blind weggewerkte techniek. Een betonnen kelderbak is akoestisch een ramp, maar daar zijn slimme oplossingen voor die je niet ziet. Die neem ik standaard mee in het ontwerp."
Architect Maarten Hercules van Studio Hercules
Maarten Hercules
architect


Dolby Atmos

Dolby Atmos combineert traditioneel Home Cinema geluid met nieuwste technieken voor een volledige 3D ervaring. Laat je verbluffen door he-le-maal op te gaan in de film. Dolby Atmos werkt alleen met de volgende ingredienten. 

1. Content. De nieuwste films en games zijn afgemixt op het Atmos-formaat. Ook sommige films op Netflix of andere streamingsdiensten. De beste kwaliteit beleef je met Kaleidescape.

2. Een Dolby Atmos receiver. Deze versterker verwerkt alle individuele kanalen en is een intelligente schakel tussen film en ruimte omdat hij elke speaker afgestemd op jouw zitplaats aanstuurt. 

3. De overhead speakers. Dit zijn individueel aangestuurde kanalen die in de film of game een eigen audiospoor hebben om jou dat extra realistische gevoel te geven waar surround sound ophoudt. 

3D geluid

Uw film of game komt werkelijk tot leven in een 3D geluid-setup op basis van een 11.2  audio-format. Dat wil zeggen: 7 inbouwspeakers rondom, 4 plafondspeakers en twee subwoofers. De installatie wordt blind geïntegreerd zodat techniek niet afleidt in de omgeving. 

Wij werken niet met merken die goed zijn in consumenten-marketing, maar met prestigieuze merken die zich onderscheidend hebben bewezen in geluidskwaliteit en door grote bioscoopketens worden ingezet en daarmee geschikt zijn voor hedendaagse en toekomstige audio-formats. Of u nu Netflix, Kaleidescape of Apple TV gebruikt, de streamingdienst gebruikt altijd de laatste audio-formats die de filmmakers voorschrijven en waar de film op is afgemixt. Hedendaagse surroundtechniek brengt daarmee de professionele Cinema gewoon naar je thuis!

Een thuisbioscoop bouwen? 

Het begint met creatief denken, vanaf de eerste schets tot aan het technische plan. Van ontwerp tot realisatie, StudioHercules regelt het voor je. 

Een mooie set speakers? 

Er is veel meer nodig. Laat je verrassen door Dolby Atmos integratie in jouw professionele home cinema, gewoon bij je thuis.

Laser beamer, recliners en domotica-scènes?

Een thuisbioscoop bouwen is complex. Er is niet alleen veel expertise nodig, de afstemming is even zo belangrijk.


Van ontwerp tot realisatie, wij regelen het.

Als bouwkundig architect weet StudioHERCULES exact welke bouwtechnieken moeten worden toegepast om optimale absorptie, reflectie, isolatie en diffusie te realiseren. Deze onzichtbare eigenschappen vormen een belangrijke basisvoorwaarde om een geweldige bioscoopomgeving te ontwerpen. Het geluid geeft je namelijk een immersieve ervaring. Dat wil zeggen dat je volledig opgaat in je game of film!

Studio Hercules home cinema logo

Bel ons op 020 2101 373 of stuur een bericht.