Thuisbioscoopontwerp

Een thuisbioscoop bouwen

Een home entertainmentruimte kan in een nieuwbouwwoning of bestaande woning worden gerealiseerd. Bij het ontwerpen van een thuisbioscoop is de ontwerpvisie van StudioHercules: het moet er prachtig uit zien en elke plek krijgt perfect beeld en geluid. Er is genoeg mooie inspiratie te vinden, maar er is kennis nodig om schoonheid en techniek te laten samenwerken. Wil je ook een home cinema met een wow-effect, ga dan met de juiste partij in zee.

Niets van te zien

Slimme akoestiek is de sleutel tot een prachtige belevenis. De mooiste thuisbios is een bioscoop waar je niets terugziet van de akoestische maatregelen, maar ze loepzuiver beeld en geluid geven. Hoogwaardige luidsprekers en een 4K of 8K laser-beamer dragen bij aan een echt bijzondere thuisbioscoop. Zelfs mooier dan in de lokale bioscoop! Daar zijn immers concessies gedaan om zoveel stoelen van geluid te voorzien. Wil je thuis ook een luxe home cinema, lees hieronder dan eerst 3 handige tips.

Realisatie
Ontwerp

3 handige tips voor het inrichten van uw thuisbioscoop.

tip 1

Nieuwbouw villa? Kies voor een hoger plafond. Geluid en beeld komen dan beter tot hun recht, maar ook zitplekken op verschillende hoogtes worden een mogelijkheid. Ben je beperkt tot een standaard plafondhoogte? Daar zijn trucs voor bedacht. Zo kunnen we eventueel van een minder hoge ruimte ook een prachtige bios maken. Kijk maar eens naar de verhoudingen bij de selectie projecten op onze website. Leg bij nieuwbouw alvast loze leidingen aan in wanden en plafond, zo voorkom je opbouw oplossingen.

tip 2

Kies een vierkante ruimte. Diepte tot het scherm en breedte om geluid optimaal te laten werken dragen bij aan die perfecte entertainmentervaring. Vierkant is dan optimaal bij ongeveer 8 zitplaatsen.
Houd rekening met royale maten zodat er altijd voldoende ruimte rondom een stoel is om het geluid optimaal te laten ontwikkelen.

Maar wees niet bang, ook voor een langwerpige ruimte zijn slimme ontwerpkeuzes te bedenken die de ruimte goed laten werken.

tip 3

Vind je inspiratie op Pinterest. Er zijn actuele boards waarop goede ontwerpen zijn verzameld in een handig overzicht. De juiste partij ontwerpt namelijk niet alleen naar uw smaak, maar liefst ook functioneel en binnen budget. Ook dat maakt een goed ontwerp!

Kijk alvast op onze Pinterestpagina voor inspiratie: www.pinterest.com/StudioHercules

Daarnaast vind je inspirerende foto’s op onze instagram: @studiohercules.nl

Een thuisbioscoop bouwen? 

Het begint met creatief denken, vanaf de eerste schets tot aan het technische plan. Van ontwerp tot realisatie, StudioHercules regelt het voor je. 

Een mooie set speakers? 

Er is veel meer nodig. Laat je verrassen door Dolby Atmos integratie in jouw professionele home cinema, gewoon bij je thuis.

Laser beamer, recliners en domotica-scènes?

Een thuisbioscoop bouwen is complex. Er is niet alleen veel expertise nodig, de afstemming is even zo belangrijk.


Van ontwerp tot realisatie, wij regelen het voor je.

"Ik wil dat je jouw bios inloopt en denkt: wat een fijne ruimte om te ontspannen. Dan zet je de film aan en zeg je: wauw!"
Architect Maarten Hercules van Studio Hercules
Maarten Hercules
architect
Home Cinema by studiohercules
Met 15 jaar ervaring in studiotechniek, wordt akoestiek gecombineerd met interieurarchitectuur om hoogwaardige bioscoopomgevingen mogelijk te maken. StudioHERCULES streeft naar de hoogst haalbare kwaliteit voor een perfecte thuisbioscoop-ervaring door een ontwerp samen te stellen waarin prioriteit wordt gegeven aan: comfort en meubilair, apparatuur en techniek, akoestische absorptie en isolatie, materialisatie en bouwtechniek.  Als architectect is StudioHERCULES verantwoordelijk voor een home cinema die u niet alleen een heerlijke bioscoopervaring geeft, maar ook nadenkt over onderhoud, duurzaam en luxe materiaalgebruik, hoogwaardige bouwtechniek en prettig gebruiksgemak.

Besturing

In een custom thuisbioscoop-installatie mag de nieuwste technologie natuurlijk niet ontbreken. Het gros van onze projecten bestaat uit een totaalproject met automatisering. Dat wil zeggen dat we niet alleen het ontwerp hebben gemaakt, maar de juiste expertises bij elkaar brengen voor het kloppende plaatje, zodat u alles kunt bedienen met 1 druk op de knop. Door middel van Domotica wordt alles aan elkaar verbonden: van gordijnen en verlichting tot de favouriete beeld- en geluidinstellingen. Elke professionele thuisbioscoop biedt een persoonlijke beleving en is naar smaak ingericht. 

Afstandsbediening voor thuisbioscoop

Beeld

Uit het gewenste aantal zitplaatsen, de gekozen ruimte en het schermgrootte, volgt een beeldkeuze. Ga je voor een haarscherpe 4K of 8K Sony laserbeamer, dan kun je een meters breed scherm realiseren. Speel daar maar eens de laatste Call of Duty op, een fantastische ervaring! Het geluid is even belangrijk, en kan mooi blind worden weggewerkt door een akoestisch transparant scherm toe te passen. Ook kun je zowel de beamer als het scherm automatisch uit het plafond laten komen.

Vroeger huurde je een videoband met matig beeld, maar nu is het mogelijk zo’n beetje het volledige aanbod in goede kwaliteit te streamen via AppleTV, Disney+, Netflix of zelfs in de allerhoogste kwaliteit via Kaleidescape. De grootste beeldschermen maken duidelijk dat kwaliteit van de streaming-bron een grote rol speelt. Zo zal Kaleidescape je voorzien van het scherpste 4K beeld zonder compressie.

Aparte home cinema?

Meestal komen opdrachtgevers naar ons toe met het idee om van een mooie kelderruimte een bioscoop te maken. Maar je kunt ook je woonkamer transformeren tot een gezellige bios. Zo kan domotica sfeer en gebruiksgemak toevoegen aan een gewone woonkamer, waardoor de kijkervaring plotseling veel intenser wordt. Het voordeel van een woonkamer als thuisbioscoop is dat deze sfeervol, huiselijk en comfortabel is. Een ruimte speciaal inrichten als thuisbioscoop heeft echter weer als voordeel dat deze al bij binnenkomst een wauw-factor heeft en het domotica systeem precies voor films en games is ingericht.

Bioscoopgeluid

Geluidskwaliteit maakt de totaalervaring compleet. Alleen met perfect helder 3D geluid kun je het een echte bioscoop noemen. De grote commerciele bioscoop bij u om de hoek werkt met de laatste surround-techniek genaamd Dolby Atmos DTS:X THX. Wij brengen die naar uw thuisbioscoop. Door de juiste kennis al toe te passen in het begin van het ontwerp, krijg je straks geluid dat uit het scherm komt, om je heen is en over je heen vliegt! Niet alleen de speakers hebben een belangrijke rol in geluidskwaliteit, maar de hele keten van bron (zoals Playstation of Netflix), tot aan versterkers, bekabeling en zelfs plugjes heeft invloed op de totaalbeleving van een professioneel ingerichte thuisbioscoop. Wil je meer weten over geluid, muziek, akoestische behandeling en andere audio-gerelateerde aspecten? Lees dan verder bij StudioHercules – Akoestiek

1 afstandsbediening

Het mooie van een thuisbioscoop is de indrukwekkende belevenis van zoveel technologie. Om het simpel te houden, wordt de aansturing gewoon geregeld via een iPad of een ander apparaat, zoals Creston of Basalte. Hierdoor hoef je niet 8 afstandsbedieningen vast te houden en kun je simpelweg genieten van het comfort en plezier dat de bios te bieden heeft. Met 1 afstandsbediening stel je gemakkelijk  film en verlichting in. Daarnaast kan dit worden uitgebreid met bijvoorbeeld klimaat, alarmsystemen, multi-room audio of raamverduistering… de mogelijkheden zijn eindeloos bij een slim domoticasysteem. De thuisbioscoop leent zicht daar perfect voor.

Een thuisbioscoop bouwen? 

Het begint met creatief denken, vanaf de eerste schets tot aan het technische plan. Van ontwerp tot realisatie, StudioHercules regelt het voor je. 

Een mooie set speakers? 

Er is veel meer nodig om in een film op te gaan. Laat je verrassen door Dolby Atmos integratie in jouw professionele home cinema, gewoon bij je thuis.

Laser beamer, recliners met bekerkoeler en domotica-scènes?

Een thuisbioscoop bouwen is complex. Er is niet alleen veel expertise nodig, de afstemming is even zo belangrijk.

Studio Hercules home cinema logo

Bel ons op 020 2101 373 of stuur een bericht.