Bioscooptechnologie

Een thuisbioscoop bestaat voornamelijk uit techniek. Natuurlijk gaan we er een mooi en slim ontwerp van maken zodat je dit niet meer ziet. Op deze pagina lees je meer over bioscoopaansturing, beeld, streaming, geluid en surround sound. Heb je vragen? We helpen je graag op weg, ook als je gewoon wat meer info wilt omdat je nog oriënteert over de mogelijkheden. We inspireren je graag! StudioHercules biedt ontwerp en bouwbegeleiding voor custom home cinema’s. Omdat een bioscoop iedere keer weer een andere complexiteit kent, zoeken we graag uit wat er voor jou mogelijk is om het mooiste resultaat te halen.

"Een ontwerp op maat is het leukste wat er is. Ik neem budget, ruimte, wensen en smaak samen tot een harmonieus ontwerp."
Architect Maarten Hercules van Studio Hercules
Maarten Hercules
architect

Besturing

In een custom thuisbioscoop-installatie mag de nieuwste technologie natuurlijk niet ontbreken. Het gros van onze projecten bestaat uit een totaalproject met automatisering. Dat wil zeggen dat we niet alleen het ontwerp hebben gemaakt, maar de juiste expertises bij elkaar brengen voor het kloppende plaatje, zodat u alles kunt bedienen met 1 druk op de knop. Door middel van Domotica wordt alles aan elkaar verbonden: van gordijnen en verlichting tot de favouriete beeld- en geluidinstellingen. Elke professionele thuisbioscoop biedt een persoonlijke beleving en is naar smaak ingericht. 

Afstandsbediening voor thuisbioscoop

Beeld

Uit het gewenste aantal zitplaatsen, de gekozen ruimte en het schermgrootte, volgt een beeldkeuze. Ga je voor een haarscherpe 4K of 8K Sony laserbeamer, dan kun je een meters breed scherm realiseren. Speel daar maar eens de laatste Call of Duty op, een fantastische ervaring! Het geluid is even belangrijk, en kan mooi blind worden weggewerkt door een akoestisch transparant scherm toe te passen. Ook kun je zowel de beamer als het scherm automatisch uit het plafond laten komen.

Vroeger huurde je een videoband met matig beeld, maar nu is het mogelijk zo’n beetje het volledige aanbod in goede kwaliteit te streamen via AppleTV, Disney+, Netflix of zelfs in de allerhoogste kwaliteit via Kaleidescape. De grootste beeldschermen maken duidelijk dat kwaliteit van de streaming-bron een grote rol speelt. Zo zal Kaleidescape je voorzien van het scherpste 4K beeld zonder compressie.

Aparte home cinema?

Meestal komen opdrachtgevers naar ons toe met het idee om van een mooie kelderruimte een bioscoop te maken. Maar je kunt ook je woonkamer transformeren tot een gezellige bios. Zo kan domotica sfeer en gebruiksgemak toevoegen aan een gewone woonkamer, waardoor de kijkervaring plotseling veel intenser wordt. Het voordeel van een woonkamer als thuisbioscoop is dat deze sfeervol, huiselijk en comfortabel is. Een ruimte speciaal inrichten als thuisbioscoop heeft echter weer als voordeel dat deze al bij binnenkomst een wauw-factor heeft en het domotica systeem precies voor films en games is ingericht.

Bioscoopgeluid

Geluidskwaliteit maakt de totaalervaring compleet. Alleen met perfect helder 3D geluid kun je het een echte bioscoop noemen. De grote commerciele bioscoop bij u om de hoek werkt met de laatste surround-techniek genaamd Dolby Atmos DTS:X THX. Wij brengen die naar uw thuisbioscoop. Door de juiste kennis al toe te passen in het begin van het ontwerp, krijg je straks geluid dat uit het scherm komt, om je heen is en over je heen vliegt! Niet alleen de speakers hebben een belangrijke rol in geluidskwaliteit, maar de hele keten van bron (zoals Playstation of Netflix), tot aan versterkers, bekabeling en zelfs plugjes heeft invloed op de totaalbeleving van een professioneel ingerichte thuisbioscoop. Wil je meer weten over geluid, muziek, akoestische behandeling en andere audio-gerelateerde aspecten? Lees dan verder bij StudioHercules – Akoestiek

1 afstandsbediening

Het mooie van een thuisbioscoop is de indrukwekkende belevenis van zoveel technologie. Om het simpel te houden, wordt de aansturing gewoon geregeld via een iPad of een ander apparaat, zoals Creston of Basalte. Hierdoor hoef je niet 8 afstandsbedieningen vast te houden en kun je simpelweg genieten van het comfort en plezier dat de bios te bieden heeft. Met 1 afstandsbediening stel je gemakkelijk  film en verlichting in. Daarnaast kan dit worden uitgebreid met bijvoorbeeld klimaat, alarmsystemen, multi-room audio of raamverduistering… de mogelijkheden zijn eindeloos bij een slim domoticasysteem. De thuisbioscoop leent zicht daar perfect voor.

Een thuisbioscoop bouwen? 

Het begint met creatief denken, vanaf de eerste schets tot aan het technische plan. Van ontwerp tot realisatie, StudioHercules regelt het voor je. 

Een mooie set speakers? 

Er is veel meer nodig om in een film op te gaan. Laat je verrassen door Dolby Atmos integratie in jouw professionele home cinema, gewoon bij je thuis.

Laser beamer, recliners met bekerkoeler en domotica-scènes?

Een thuisbioscoop bouwen is complex. Er is niet alleen veel expertise nodig, de afstemming is even zo belangrijk.

Studio Hercules home cinema logo

Bel ons op 020 2101 373 of stuur een bericht.